- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Неприхватљива ескалација“: Лавров о испорукама Ф-16 Украјини

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је неприхватљива ескалација планова западних земаља да испоруче борбене авионе Ф-16 Украјини.
„Разуме се да је ова ескалација неприхватљива. Сматрам да на Западу ипак постоје људи који то схватају, али све диктирају Вашингтон, Лондон и њихови сателити у Европској унији, пре свега балтичке земље, Пољска, које на копну директно испуњавају налог добијен од Сједињених Америчких Држава, а то је да ослабе Русију и нанесу јој стратешки пораз“, рекао је Лавров у интервјуу новинару Павлу Зарубину у програму „Москва. Кремљ. Путин“ на ТВ „Русија 1“.
Истовремено, Лавров је скренуо пажњу да се у „политиколошким круговима Запада већ говори о деколонизацији Русије“.
„Овде мислим на распарчавање наше земље. Надам се да ће се разумни људи ипак удаљити од непромишљене подршке неонацистичког режима, који је сам Запад створио“, поручио је дипломата.
Лавров је такође истакао да је изјава начелника Здружених генералштабова Оружаних снага САД, генерала Марка Милија, да Кијев у блиској будућности тешко може да поврати изгубљене територије у границама из 1991. године корак Запада ка поимању стварности.
Раније је портпарол Стејт департмента Метју Милер изјавио да су испоруке америчких ловаца Ф-16 Кијеву приоритет за САД. Он није појаснио када ће тачно Оружане снаге Украјине добити ловце, као и које ће земље учествовати у испорукама и обуци украјинских војника.
Украјински артиљерци на америчкој хаубици М777 у близини Херсонске области - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
РУСИЈА
Запад и Украјина на раскршћу — две опције на столу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала