- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин честитао Ердогану победу

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаЛидери Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган
Лидери Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган  - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је Реџепу Тајипу Ердогану победу на председничким изборима у Турској, саопштила је прес служба Кремља.
„Победа на изборима била је природан резултат вашег несебичног рада на челу Републике Турске и јасан доказ подршке турског народа вашим напорима да ојачате државни суверенитет и водите независну спољну политику“, истиче се у Путиновој честитки.
Он је у својој честитки истакао да жели да потврди спремност за наставак конструктивног дијалога по актуелним питањима.
„Високо ценимо Ваш лични допринос јачању пријатељских руско-турских односа и узајамно корисне сарадње у различитим правцима. Хтео бих да потврдим спремност за наставак нашег конструктивног дијалога по актуелним билатералним, регионалним и међународним питањима“, наводи се у честитки.
Такође се истиче да Русија придаје велики значај доследној реализацији заједничких пројеката, пре свега изградње нуклеарне централе „Акују“ и стварања гасног хаба на територији Турске.
„Од срца Вам желим нове успехе у тако одговорном послу на челу државе, као и добро здравље и благостање“, додаје се у Путиновој честитки.
На основу пребројаних 99,45 одсто гласова, актуелни председник Турске Реџеп Тајип Ердоган победио је на председничким изборима у тој земљи са освојених 52,1 одсто освојених гласова. Његов противкандидат, Кемал Киличдароглу, освојио је 47,9 одсто гласова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала