Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић честитао победу Ердогану и позвао га у Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Србије Александар Вучић и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Председник Александар Вучић честитао је изборну победу председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану и поручио да, као поуздан и озбиљан партнер Турске на Западном Балкану, Србија остаје одлучно опредељена да посвећено ради на даљем јачању односа, заснованих на узајамном уважавању и искреним пријатељским везама са турским народом.
„У своје и у име грађана Републике Србије, упућујем Вам срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Турске, са жељом да и у овом мандату останете посвећени даљем развоју Ваше земље и добробити њених грађана. Поверење народа собом носи највећу одговорност за сваког државника, поготово када је стечено током бројних изазова које су нам свима донеле претходне тешке године и околности на глобалном плану“, навео је Вучић.
Он је истакао да је за Србију Турска изузетно важан партнер, не само у области економских и билатералних односа, већ и на међународној политичкој сцени, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.
„Надам се да ћемо поред постојећих великих пројеката, заједно радити на новим подухватима који ће убрзати снажан развој целог региона, али и зближити људе и повезати економије на добробит свих наших грађана“, навео је Вучић.
Вучић је поручио да, као поуздан и озбиљан партнер Турске на Западном Балкану, Србија остаје одлучно опредељена да посвећено ради на даљем ширењу и јачању наших односа, заснованих на узајамном разумевању и уважавању, као и искреним пријатељским везама са турским народом.
„Још једном Вам честитам на избору, уз позив да поново посетите Србију, како бисмо наставили заједнички да градимо бољу будућност за наше грађане“, наводи се у честитки председника Републике Србије Александра Вучића.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СВЕТ
Ердоган победио на председничким изборима у Турској /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала