Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Спрема се велика експлозија у центру Европе: Лавров се огласио поводом кризе на Косову и Метохији

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Актуелна ситуација на Косову и Метохији је забрињавајућа, у центру Европе се спрема велика експлозија, изјавио је у понедељак шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Спрема велика експлозија у центур Европе, на истом оном месту, на којем је НАТО 1999. године починио агресију против Југославије, нарушивши све замисливе принципе Хелсиншког закључног акта и других докумената ОЕБС-а. Ситуација је забрињавајућа, али Запад води политику потчињавања свих који некако исказују сопствено мишљење“, рекао је Лавров новинарима.

Такозвана косовска полиција испред општине Звечан употребила је сузавац против грађана који траже да новоизабран градоначелник не долази на посао. Тренутно нема инцидената испред општина, али је ситуација напета.
Њих су претходно припадници КФОР-а пропустили, али је полиција ипак реаговала.
Грађани су окупљени испред зграда општина у та три града на северу КиМ.
Испред зграде општине Звечан, као и Зубиног Потока и Лепосавића присутне су јаке снаге тзв. косовске и специјалне полиције са шлемовима и под пуном борбеном опремом.
Између полиције и грађана су припадници КФОР-а под пуном борбеном опремом, са штитницима, шлемовима, маскама, панцирима.
Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да Војска Србије до петка остаје у највишем степену борбене готовости, а да ће данас до 14 часова бити потпуно распоређене формације војске дуж административне линије, по унапред договореним плановима.
У међувремену у америчкој амбасади у Приштини одржан је састанак са тзв. градоначелницима из редова ДПК-а. Такозвани градоначелници из Самоопредељења нису се одазвали позиву амбасадора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала