- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Зеленски се плаши да објави контраофанзиву

© AP Photo / Heikki SaukkomaaПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски плаши се да објави контраофанзиву, јер сумња у победу Украјине, без обзира на подршку западних земаља, пише „Asia Times“.
„Он се колеба, без обзира на то што су Оружане снаге Украјине снабдевене америчким и европским наоружањем, укључујући тенкове 'леопард', јер Украјина неће моћи да води битку у ваздуху, а западно наоружање би могло лоше да ради због прекида сигнала“, наводи лист.
Многи експерти сматрају да руска војска знатно превазилази украјинске снаге и по бројности и по техници, додаје аутор чланка.
Лист наглашава да у бригадама које треба да буду ангаживане у предстојећој офанзиви има много неискусних војника, а то „није најбољи начин да се започне велика операција. Украјини недостају обучени кадрови“, наводи лист.
Министарство иностраних послова Русије је раније саопштило да западне земље траже од Кијева да настави офанзивна дејства и да окупира нове руске регионе, иако схватају да су такви планови осуђени на пропаст.
Заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев је навео да би евентуални напад украјинских снага на Крим означио ескалацију сукоба и упозорио украјинске власти да ће такви напади наићи на „неизбежну одмазду“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала