- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: Кукавички покушаји оправдавања људождерских изјава америчког сенатора осуђени на пропаст

© Sputnik / Maxim BlinovМинистарство иностраних послова Руске Федерације
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Министарство иностраних послова Русије назвало је циничним покушај да се оправдају људождерске изјаве америчког сенатора Линдзија Грејема који је у разговору са украјинским лидером Владимиром Зеленским рекао да Америка никада није трошила новац тако успешно као сада, јер Руси „умиру“.

„Велика огорченост коју су код људи изазвале сенаторове изјаве натерала је пропагандну машину која служи западним политичарима, а чији су зупчаници ‘Ројтерс’ и ‘Би-Би-Си’, а који су предводили кампању оправдавања парламентараца, да се позабави кризним менаџментом и покуша да смири ситуацију“, наводи Министарство.

Према саопштењу, „испоставља“ се да сенатор Грејем није рекао то на тај начин. Министарство истиче да, као и у случају са аналогним људождерским измишљотинама бившег америчког председника Џ. Буша млађег, кренула су смешна и срамотна оправдања: сенаторове речи су извучене из контекста, изјаве су монтиране и т.д.
Према оцени руског МИП-а, „покушај оправдавања осуђен је на неуспех“ и цела прича са кукавичким изговорима и смешним покушајима да се заштити Линдзи Грејем је још један удар на репутацију „Ројтерс“ и „Би-Би-Си-ја“, која је и пре тога нарушена.
Амерички сенатор Линдзи Грејем је током састанка с председником Украјине Владимиром Зеленским у петак, 26. маја, изјавио да Америка никада није трошила новац тако успешно као сада, јер Руси „умиру“.
Агенција „Ројтерс“ објавила је након тога да је кабинет Зеленског монтирао снимак са Грејемом, извукавши из контекста његове речи о смрти Руса и „добро потрошеном новцу“, стварајући утисак да су оне биле изречене у низу.
Министарство иностраних послова Русије објавило је потерницу за америчким сенатором због русофобичних изјава које је дао током састанка са Зеленским, а Истражни комитет покренуо је кривични поступак против Грејема.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
РУСИЈА
Захарова: Теза о убиству Руса већ разрађена и консолидована у САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала