- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и Ердоган у телефонском разговору договорили даљи развој билатералних односа

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин
Председници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, разговарали су у понедељак телефоном, а током разговора су се договорили о развоју билатералних односа, саопштила је администрација турског лидера.
„Председник Русије позвао је председника Тајипа Ердогана и честитао му на успеху на изборима. Председник Путин честитао је председнику Ердогану на поновном избору за шефа републике и пожелео да резултати избора буду повољни за турски народ. Лидери двеју земаља договорили су се да у новом периоду даље развијају сарадњу у турско-руским односима и регионалним питањима“, саопштио је кабинет.
Истовремено је прес служба Кремља потврдила је да су Путин и Ердоган разговарали телефоном, као и да је Путин честитао Ердогану на победи.
„Владимир Путин је срдачно честитао Реџепу Тајипу Ердогану поновни избор за шефа државе, истакавши његов велики допринос развоју руско-турских односа на конструктиван и обострано користан начин“, саопштила је прес служба.
Констатовано је да подршка коју је турски народ исказао свом лидеру отвара додатне изгледе за проширење практичне билатералне сарадње у различитим областима.
„Захваливши на честиткама, председник Републике Турске је, са своје стране, потврдио своју посвећеност даљем заједничком раду на целој актуелној агенди. Договорен је наставак личних контаката“, наводи се у саопштењу Кремља.
На основу пребројаних 99,45 одсто гласова, актуелни председник Турске Реџеп Тајип Ердоган победио је на председничким изборима у тој земљи са освојених 52,1 одсто освојених гласова. Његов противкандидат, Кемал Киличдароглу, освојио је 47,9 одсто гласова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала