- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа о украјинском нападу дронова на Москву: Не подржавамо нападе унутар Русије и тачка

© AP Photo / Carolyn KasterБела кућа у Вашингтону
Бела кућа  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Америчке власти јасно стављају до знања Украјини, јавно и приватно, да не подржавају њене планове за нападе на територији Русије употребом оружја произведеног у САД, изјавила је портпарол Беле куће Карин Жан-Пјер.
„Прикупљамо податке, нећу да расправљам о хипотетичким питањима“, рекла је она, мислећи на напад украјинских дронова на Москву и Подмосковље.
„Не подржавамо употребу технике америчке производње за нападе унутар Русије. И то је све. Тачка. Били смо врло јасни у вези са тим. И настављамо да то радимо. И јасно смо то радили не само јавно, већ и у затвореним контактима са Украјинцима“, прецизирала је портпарол.
Она је још једном критиковала одлуку руских власти да покрену специјалну војну операцију.
„Много пута смо говорили да они (руске власти) могу да повуку своје снаге са (територије) Украјине уместо да свакодневно наносе ове бруталне ваздушне ударе на Украјину, њене градове и људе“, додала је Жан-Пјер.
Рано јутрос беспилотне летелице су оштетиле стамбене зграде дуж Лењинског проспекта и у Улици Профсојузна на југозападу Москве. Такође, један дрон је погодио зграду у Улици Атласова у Новој Москви. Градоначелник Москве Сергеј Собјањин рекао је да нико од грађана у инциденту није озбиљно повређен, те да су две особе затражиле медицинску помоћ, али да им није била потребна хоспитализација.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала