- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанова сенка у Љубљани – Цедевита Олимпија изборила мајсторицу

© Фото : АБА лига / Цедевита ОлимпијаЦедевита - Партизан
Цедевита - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана поражени су у гостима против Цедевита Олимпије са 95:83. Сада је 1:1 у полуфиналној серији АБА лиге, па ће мајсторица у Београду одлучивати о другом путнику у финале Јадрана.
Најефикаснији код Цедевите био је Ферел са 21 поеном, док су код Партизана Пантер и Егзум били најбољи. Пантер је дао 24 поена и томе додао осам скокова и три асистенције, док је Егзум додао 16 поена и три скока и три асистенције.
Партизан је игру заснивао на шуту за три поена, па је тако после прве четвртине Парни ваљак убацио пет тројки и само две двојке. Расположени у шуту били су Пантер и Нанели, док је код домаћина Јеремић био прецизан и убацио је три тројке.
Црно-бели су имали велику подршку са трибина, била је то добра атмосфера у Стожицама, а црно-беле је загрејао Данте Егзум када је убацио тројку са половине терена.
Ипак, како је меч одмицао, тако је Цедевита дизала ритам игре и стигла до двоцифрене предности пред одлазак на полувреме - 51:41. Убрзали су домаћи игру и то им се исплатило.
Како је меч одмицао, тако је Цедевита све више контролисала утакмицу, контролисала скок, Партизан се мучио у нападу и све је то довело до чињенице да је Цедевита Олимпија повела 15 разлике на пет минута до краја.
Када је Кевин Пантер добио техничку грешку пред крај сусрета, било је јасно да ће Цедевита Олимпија поравнати на 1:1 у серији. Пробао је Партизан нешто да уради на крају, али није успео после тројки Драгића и Мурића.
Црвена звезда је већ изборила пласман у финале победом над Будућности од 2:0 у свом полуфиналу.
Мајсторица између Партизана и Цедевите игра се 6. јуна.
Ускоро опширније...
- Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Српски кошаркаш Никола Милутинов – ЦСКА Москва - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Милутинов напустио ЦСКА – председник задовољан: „Такав је живот“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала