Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Фон Крамон: Слање полицијских снага на север није мудра одлука

Пратите нас
Специјални известилац за тзв. Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон оценила је, поводом последње ескалације насиља у покрајини, да Приштина није требала да шаље полицију на север КиМ без међународне подршке.
Она је након разговора са приштинским властима, додала да није реч о мудрој одлуци и да питање уласка у општинске зграде треба да буде део дијалога, преноси Коха.
Такође је рекла да наоружане снаге у том делу КиМ могу бити застрашујуће за обичне грађане.
Фон Крамон је изјавила да је упитно, чак и ако се де јуре, или правно гледано, Приштина понаша у складу са својим правним актима, улазити у општинске зграде уз помоћ специјалних полицијских снага.
„Да ли је политички мудро, ако сте бирали председнике са неколико стотина гласова или чак мање, а знате да већина није изашла на ове изборе? Питање је да ли је паметно ићи уз подршку специјалних полицијских снага у приступ општинским зградама?“, истакла је званичница Европског парламента.
Она је још рекла да „зна“ да нису сви Срби на северу КиМ против Приштине, али да их овим насилним упадима приштинске власти „гурају ка Београду“.
„А ако их гурате према Београду или према српским лидерима, са којима се не слажу, онда је ово веома лош сигнал“, нагласила је Виола фон Крамон .
Известилац за такозвано Косово у Европском парламенту је, такође, рекла да би притисак међународне заједнице на Србију требало да се појача.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СРБИЈА
Виола фон Крамон позвала владу у Приштини да повуче специјалце са севера
Застава тзв. Косова на згради општине у Звечану - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СРБИЈА
Куртијеви градоначелници Зубиног Потока и Звечана од уторка неће ићи у своје канцеларије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала