- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић у сједишту НАТО-а: Црна Гора је савезник од повјерења

© Фото : Уступљено Бобану Нововићу/Служба за информисање Предсједника Црне ГореМилатовић у седишту НАТО-а у Бриселу
Милатовић у седишту НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић данас је посјетио сједиште НАТО-а у Бриселу гдје је разговарао са замјеником генералног секретара НАТО-а Мирчеом Џоаном.
Милатовић је подсјетио да је ово његова прва званична посјета након инаугурације на мјесто предсједника Црне Горе 20. маја.
„Када сам дошао у Брисел било је потпуно очекивано да посјетим и сједиште Алијансе да бих послао поруку да је Црна Гора била, јесте и биће кредибилан члан НАТО-а, савезник од повјерења и то је политика коју ћу промовисати као нови предсједник Црне Горе. Такође сам хтио да пренесем поруку која се односи на наша војна издавања која су дио буџета за 2023. годину, по први пут ћемо премашити проценат од 2% БДП-а који се издваја у ту сврху, што је такође важна порука“, казао је Милатовић.
Трећа порука коју је пренио НАТО савезницима је она која се односи на спољну политику и приступање Европској унији.
„Циљ за вријеме мог предсједавања је да Црна Гора уђе у ЕУ и да јачамо добросусједске односе са свим земљама Западног Балкана“, навео је Милатовић.
Каже и да му је веома жао због слика које долазе са Косова и Метохије.
„Већ сам разговарао о томе са предсједником Србије и предсједницом Косова, покушавајући да пошаљем поруку мира из Црне Горе и подстакнем дијалог као једино рјешење за слике које сви видимо а које долазе са сјевера Косова. Захваљујем на Вашој добродошлици овдје у сједишту Алијансе и веома се радујем нашој даљој сарадњи током посјете Виљнусу у оквиру НАТО самита као и убудуће“, закључио је Милатовић.
Јаков Милатовић и Оливер Вархељи - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
РЕГИОН
Милатовић: Црна Гора може постати чланица ЕУ до краја мог мандата /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала