- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Напад дроновима у Москви, мања оштећења на неколико зграда

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаКремљ, Москва река, Велики мост на реци Москва
Кремљ, Москва река, Велики мост на реци Москва - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Неколико зграда у Москви оштећено је услед напада дроновима који су се догодили у раним јутарњим часовима, саопштио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин на Телеграму.

„Рано јутрос услед напада беспилотних летелица на неколико зграда је дошло до мањих оштећења. Све хитне службе града изашле су на лице места“, наводи се у саопштењу.

Како је додао Собјањин, нико од грађана Москве у инциденту није озбиљно повређен, две особе су затражиле медицинску помоћ, али им није била потребна хоспитализација. Хитне службе су евакуисале станаре неколико улаза две зграде.

Представник хитних служби је појаснио за Спутњик да су дронови погодили две стамбене зграде у Москви: једну у Улици Профсојузна, а другу у Улици Атласова у делу Нова Москва. По његовим речима, повређених нема, а на зградама су оштећене фасаде и прозори.

Поред тога, дописник Спутњика из града Красногорска у Московској области рекао је да је чуо звук налик на експлозију. Други дописник јавља да је дрон могао погодити и зграду на Лењинском проспекту. На лице места су изашле хитне службе, а станари излазе на улицу.
Губернатор Подмосковља Андреј Воробјов изјавио је да су системи ПВО оборили у региону неколико дронова.
„Јутрос су становници неколико рејона Московске области могли да чују звуке експлозија – то дејствује наша ПВО. Неколико дронова је оборено на прилазу Москви“, написао је губернатор на Телеграму.
Собјањин је апеловао на грађане да верују само званичним изворима и да не шире непроверене информације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала