- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

РХМЗ: Степен упозорења за један део Србије подигнут на највиши ниво

CC0 / / Муња
Муња - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење због велике количине падавина у доњем Подрињу и Мачванском округу истичући да је степен упозорења за ово подручје подигнут на највиши ниво.
"Интензитет падавина у западној Србији у наставку вечери почеће да слаби, али због веома распрострањене падавинске зоне очекује се да у доњем Подрињу и Мачванском округу укупна вечерња количина падавина пређе 50 mm, због чега је степен упозорења (метеоаларм) за ово подручје подигнут на највиши (црвени) ниво", наведено је на сајту РХМЗ-а.
Обилна киша, пљускови и грмљавине се очекују и у Поморављу, Шумадији, Срему, на југу Бачке, понегде у Банату, као и на југоистоку Србије.
У појединим деловима Београда киша слабог до умереног интензитета.
Издато је и упозорење на временске непогоде у деловима Србије.

До краја овог и почетком следећег месеца наставља се нестабилно време са пљусковима и грмљавином. Локално се очекују временске непогоде: град, јак и олујни ветар и велика количина падавина за кратко време, од 20 до 50 mm у зони најинтензивнијих пљускова, понегде и више, упозорава РХМЗ.
На Сави код х.с. Шабац водостај ће се наредних дана кретати изнад границе редовне одбране од поплава. На Колубари, Убу, Тамнави, Јадру, Ликодри, Љубовиђи, Скрапежу, Ђетињи, Моравици и горњем току Западне Мораве током 31. маја и 1. јуна водостаји ће бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа. На мањим бујичним водотоцима ових сливова могућа су изливања, наводи се у хидролошком упозорењу.
ДРУШТВО
Јака киша изазвала поплаве у пожешком и лозничком крају, прекинут саобраћај на прузи Београд - Бар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала