- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска обавештајна служба упозорава: Америка припрема терористичке нападе у Сирији

© AFP 2023 / JOHN MOOREПрипадници америчке војске у Сирији
Припадници америчке војске у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе уз помоћ милитаната припремају терористичке нападе у Сирији на местима окупљања људи и на државе институције, саопштила је прес-служба Спољне обавештајне службе (СВР) Русије, позивајући се на директора Сергеја Наришкина.

„Као уобичајено оруђе приликом реализације својих субверзивних планова, америчке обавештајне службе поново намеравају да искористе исламске екстремисте који се сада називају 'умерена опозиција'“, наводи се у саопштењу.

Према информацијама СВР, тим „злочиначким акцијама се управља из америчке војне базе Ел Танф“ која се налази код сиријске границе са Јорданом и Ираком. Тамо се обучава на десетине милитаната ДАЕШ-а * чије редове Американци редовно попуњавају тако што ослобађају терористе из затвора у окупираном североисточном делу Сирије.

„Запањује цинизам задатака које амерички покровитељи дају вођама банди. Међу приоритетним метама су места масовног окупљања људи, продавнице и државне установе“, истиче Спољна обавештајна служба.

Како је прецизирано, група америчких обавештајаца која се налазе у тој зони у реалном времену координира нападе милитаната који су под контролом Вашингтона, пре свега у проблематичним јужним провинцијама Сувејда и Дера.
Такође, на ударима терориста је и стратешки важна траса између градова Палмира и Дејл ел Зор.
*Терористичка организација која је забрањена у Русији;
Рат у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СВЕТ
За дестабилизацију Сирије Америци је добар и ДАЕШ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала