- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Смешна је изјава Кисинџера да Русија жели да нападне Европу

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
Пратите нас
Смешна је изјава бившег америчког државног секретара Хенрија Кисинџера о томе да је Москва, наводно, планирала да нападне Источну Европу, Шведску и Финску, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Чини се да је то онај случај када убеђени ‘реалиста’ негира реалност само зато што не дозвољава да она постоји. Расуђивање да ће Руси напасти Источну Европу, а истовремено Шведску и Финску је смешно“, наводи се у коментару Захарове.
Руско Министарство је подвукло да би тежња шефа Беле куће Џозефа Бајдена за двоструким обуздавањем земаља, које стоје „леђа о леђа“ против Вашингтона, Русије и Кине, могла да постане погубна за хегемонију САД.
„Међутим, управо савез Русије и Кине, када две велике државе стоје ‘леђа о леђа’ против Сједињених Америчких Држава, данас одређује магистрални правац савремене геополитике. Одатле и потиче погубни курс администрације Џозефа Бајдена за хегемонију САД за двоструким обуздавањем и Москве и Пекинга. Са становишта ‘Кисинџерове доктрине’, то је ноћна мора на јави“, закључила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије.
Хенри Кисинџер - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СВЕТ
Изненадни заокрет искусног стратега: Шта је Кисинџер хтео да каже? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала