- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амбасада Велике Британије: Лондон не ратује против Москве

© AP Photo / Matt DunhamЗастава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону.
Застава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону. - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Амбасада Велике Британије у Москви негирала је изјаву заменика председавајућег Савета за безбедност Русије Дмитрија Медведева да Велика Британија „де факто ратује против Русије“ и да самим тим сваки британски званичник може да се посматра као „легитимна мета“.
„Велика Британија жели мир. Настављамо да тражимо од руске владе да повуче своју војску из Украјине, ради постизања тог мира“, речено је у амбасади, уз понављање тезе о „неиспровоцираном руском нападу на Украјину.
Одговарајући на молбу Спутњика да коментаришу изјаву Медведева у британској дипломатској мисији су саопштили да „Велика Британија не ратује против Русије“.
На питање да ли ће Амбасада Велике Британије наставити у Москви наставити да ради, у дипломатској мисији је потврђено да се посао наставља у уобичајеном режиму.
Дмитриј Медведев је изјавом о рату Велике Британије против Русије коментарисао речи шефа британске дипломатије да Украјина има право да користи силу изван својих граница.
Према мишљењу британског министра, који је одговарао на питање о нападима беспилотних летелица на територију Русије, реч је о „легитимним војним циљевима“ који су део самоодбране Украјине.
Министарство одбране Русије је саопштило да је Украјина у уторак ујутру извела терористички напад беспилотним летелицама на објекте у Москви. Од осам дронова авионског типа пет је оборено противракетним комплексом у Подмосковљу, а три су онеспособљена средствима за радио-електронску борбу.
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
РУСИЈА
Медведев: Лондон је де факто у рату са Русијом – британски званичници су легитимне војне мете
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала