- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик о најави ОХР-а: Српска неће поштовати наметање измена кривичног закона БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска неће поштовати наметање закона Канцеларије високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини (ОХР).
Коментаришући информацију да ОХР припрема измене Кривичног закона БиХ којима је предвиђено кривично гоњење за непоштовање одлука ОХР, Додик је рекао да Српска неће поштовати такво наметање.
„Па шта ако и донесе? ОХР ће донети закон да мораш да га поштујеш. Ето, ми кажемо да нећемо. Па, могу припремити кривичне пријаве чим донесу тај закон. Дакле, терају нас уз зид и до места у коме нема више повратка и ми ћемо донети наше одлуке о статусу“, навео је Додик.
Он је поручио да би америчком амбасадору у БиХ Мајклу Марфију „било паметно да се не меша у унутрашње ствари БиХ“.
Додик је истакао да РС хоће и може да буде у БиХ под условом да се врати изворни Дејтонски споразум, а не да се намеће сила. Нагласио је да ће „лажни“ високи представник у БиХ Кристијан Шмит „проћи као што су прошли јуче авиони“.
Додик је рекао да је у Републици Српској пет пута повећан број малигних обољења након НАТО бомбардовања и да се Срби никада неће радовати страним авионима, поготово онима који су бацали осиромашени уранијум по њима.
„Идите сада у Клинички центар на Одељење педијатрије и видећете новорођену децу и ону која имају неколико година, која сада болују од малигних обољења“, рекао је Додик, коментаришући јучерашње надлетање америчких бомбардера изнад градова у БиХ, пренела је РТРС.
Бомбардер Б1 - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
РЕГИОН
Амерички бомбардери извршили ниски прелет у БиХ, Додик: Ми смо под неком врстом колонијалне управе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала