Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Инквизиторско правосуђе Куртија, Приштина решена да у ескалацији иде до краја

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетар Петковић
Петар Петковић  - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да „понашање Куртијеве полиције и његовог инквизиторског правосуђа наставља да нас удаљава од сваког покушаја нормализације односа и потврђује решеност Приштине да у ескалацији иде до краја, не марећи за здравље и животе људи“.
Петковић је то саопштио реагујући на изрицање притвора двојици Срба ухапшених током протеста у Звечану.
„Изрицање једномесечног притвора Радошу Петровићу и Душану Обреновићу, које је Кфор насумично и неосновано задржао а потом и предао Куртијевој злочиначкој полицији, наставак је огољеног насиља приштинског режима над Србима на Косову и Метохији“, навео је Петковић.
Петровић и Обреновић су утамничени без икаквих доказа да су учествовали у било каквом кривичном делу, а једина кривица је што носе српско име и презиме, и то је јасан покушај застрашивања и претња сваком Србину на КиМ, истакао је директор Канцеларије за КиМ.
Петковић је додао да је Обреновић поврх свега, како је потврдио његов бранилац, и дивљачки пребијен од стране Куртијеве полиције, а део одговорности за то сносе и они који су га предали на милост и немилост зликовцима.
„Овом сулудуом одлуком политички инструисаног правосуђа Курти наставља да пркоси и тера инат међународној заједници, која од њега јасно захтева да деескалира ситуацију и да престане да спроводи насиље на северу КиМ.
Са друге стране, зликовац у полицијској униформи који је хладнокрвно из аутоматске пушке устрелио у леђа голоруког Србина Драгишу Гаљка шета слободно, ваљда да би имао још неку прилику да пуца у Србе, јер Куртијеви судови, чак и кад реагују у сличним ситуацијама, традиционално третирају покушаје убиства Срба блаже него комуналне прекршаје“, закључио је Петковић.
косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
СРБИЈА
Руски експерт: Циљ Запада да очисти Косово од Срба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала