- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Си поручио шефовима безбедности Кине да се припреме за најгоре сценарије

© AP Photo / Thomas Peter/Pool PhotoСи Ђинпинг са председником Демократске Републике Конго Феликсом Чисекедијем снимљен 26. маја 2023. у Пекингу
Си Ђинпинг са председником Демократске Републике Конго Феликсом Чисекедијем снимљен 26. маја 2023. у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Председник Кине Си Ђинпинг упозорио је да земља мора да се припреми за најгоре сценарије јер се безбедносна ситуација погоршава.
Кина се суочава са све тежим и сложенијим изазовима националне безбедности и мора да се припреми за најгоре сценарије повећањем својих капацитета за суочавање са унутрашњим и спољним претњама, упозорио је Си на састанку комисије за националну безбедност са највишим званичницима Кине, преноси агенција Синхуа.
„Морамо бити спремни на најгоре и екстремне сценарије и да будемо спремни да издржимо велики тест јаких ветрова, нестабилних вода, па чак и опасних олуја“, рекао је Си и додао да је потребно више напора да се модернизује национална безбедносна архитектура као и припрема „за стварну борбу и бављење практичним проблемима“.
Си је своје коментаре комисији за националну безбедност изнео усред растућих тензија са САД. Само ове недеље, Пекинг је одбио захтев Вашингтона за састанак шефова одбране две земље иако обојица присуствују безбедносној конференцији у Сингапуру у јуну, наводећи потребу да амерички званичници поштују суверенитет и забринутост Кине.

Кина упозорила на ризике које представља напредак у вештачкој интелигенцији

Владајућа Комунистичка партија упозорила је на ризике које представља напредак у вештачкој интелигенцији, истовремено позивајући на појачане мере националне безбедности.
На састанку је упућен позив на „предане напоре за очување политичке безбедности и побољшање управљања безбедношћу интернет података и вештачке интелигенције“.
Си је истакао на састанку да треба имати свест о компликованим и изазовним околностима са којима се суочава национална безбедност. Кини је потребан нови образац развоја са новом безбедносном архитектуром, рекао је он.
Изјаве из Пекинга уследиле су након прекјучерашњег упозорења научника и лидера технолошке индустрије, укључујући високе руководиоце у „Мајкрософту“ и „Гуглу“, о опасностима које вештачка интелигенција представља за човечанство.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала