- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски посланици се скоро потукли штитећи различите интересе – западне или руске

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарски парламент
Бугарски парламент - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Посланици Народне скупштине Бугарске скоро да су се потукли након узајамних оптужби за издају и рад у интересу спољних снага.
Напетост је настала након излагања посланице из партије „Препород“ Искре Михајлове, која је подсетила на недавно објављен снимак са учешћем бившег премијера Бугарске Кирила Петкова и бившег вицепремијера Асена Васиљева, у коме говоре о именовањима руководства различитих бугарских специјалних служби која су усаглашена са „амбасадама“.
Објављивање снимка је изазвало велики одјек међу политичарима и у друштву и многе партије су оптужиле прошлу владу за рушење суверенитета земље и националну издају.

„Не само да су издали све оно о чему су говорили и бираче, већ су учинили нешто још страшније – издали су Бугарску. Даме и господо, представници интереса америчке амбасаде и амбасада земаља ЕУ, ви немате морално право да се налазите у тој сали и то право никада нисте ни имали, то је пре неколико дана постало јасно и становницима Бугарске“, рекла је она.

Представник коалиције „Наставићемо промене“ и „Демократске Бугарске“ Јавор Божанков назвао је „Препород“ крајње проруском популистичком партијом. Објаснио је оптужбе противника тиме што они раде за туђе интересе, који су усмерени на то да парламент не може да формира владу и да се Бугарска усмерила на поновљене изборе.
Божанков је такође уверен да „агресор“ (Русија) планира да дође у Бугарску.

„На територији НАТО-а нема рата, није га било и неће бити. Ако изађемо из НАТО-а можемо да очекујемо да ћемо овде видети сцене из Бахмута. Национални издајници су они који желе такву будућност за Бугарску“, закључио је посланик.

Раније су посланици партија „Препород“ и „Наставићемо промене“ изашли за говорницу, вређали и гурали једни друге, након чека је председник парламента прекинуо заседање.
Застава Бугарске  - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
РЕГИОН
Бивши бугарски министар: Власти признају да праве договоре са страним амбасадама, а криви им Руси
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала