- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Киша изазвала поплаве у околини Чачка

CC0 / Пиксабеј / Ветробранска стакла
Ветробранска стакла - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Нешто пре 18 часова територију града Чачка захватило је невреме праћено огромним падавинама које су довеле до изливања, пре свега канала у месним заједницама на периферији самог града.
У јако кратком временском периоду пала је огромна количина воде коју појединим местима канализациона мрежа није успела да прими у свој систем, преноси Танјуг.
„Обилне падавине изазвале су поплаве у западном делу територије града Чачка. Страдале су месне заједнице Пријевор, Луковић, Трбушани и дошло је до изливања у Лозници али овога пута канала. Све екипе Цивилне заштите су на терену, сва комунална предузећа, а и мештани су изашли и помажу. Надам се да ћемо током ноћи успети да санирамо све последице. Било је продора воде у куће. Надам се да ћемо успети да је извучемо, да урадимо дезинфекцију“, рекао је Братислав Зечевић, начелник Сектора за ванредне ситуације града Чачка.
Ово је други пут у последњих седам дана да је град на Морави био на мети обилних падавина које су изазвале изливање токова другог реда у МЗ Лизница и МЗ Катрга као и града који је уништио усеве у кабларским селима Јанћићи, Врнчани и Рошци.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала