- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак не мења мишљење – одбрусио Французима: „Стојим иза свега што сам рекао о Косову“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић је препустио да у дугом колу Ролан Гароса његов тенис прича уместо њега против Мађара Фуцовича, одбијајући искусно да буде увучен у нову замку политичких играрија.
Србин је признао да је био мотивисан због целе полемике која се појавила после његове поруке подршке браћи и сестрама на Косову и Метохији после меча са Ковачевићем.
Француска министарка спорта Амели Оде-Кастер је критиковала Ђоковића због тог потеза и упозорила га да то више не чини, али Новак нема намеру да одступи.

„Опет бих то поновио, али немам потребу за тим јер имате моје раније изјаве ако вам требају. Наравно, свестан сам да се људи не слажу, али тако је, како је. То је све. Мислим да ниједан гренд слем не може да прође без драме око мене и претпостављам да ме то гура ка успеху“, оценио је Ђоковић.

Новак је одбио да настави полемику са министарком спорта Француске, а на питање да ли је разговарао о свему са директорком турнира Амели Морезмо каже:
„Нећу то да коментаришем, рекао сам шта сам имао.“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Суманути напади са Косова на Ђоковића, огласио се и Ролан Гарос о казни за Србина
Подсетимо, Новак због поруке „Косово је срце Србије“ неће бити кажњен од стране организатора Ролан Гароса јер играчима није забрањено да дају политичке изјаве.
Да се вратимо на тенис. Ђоковић се намучио у првом сету против Мађара Фуцовича који је решен тек у тај-брејку после 87 минута.
Сметали су му услови у којима се играло, хладноћа, али и добар противник.
„Осећао сам се мало као Бамби на леду на терену. Ветар је дувао врло јако од првог поена. На једном крају терена било је толико шљаке као да је блато, али морао сам да се адаптирам на те услове. Нормално је да када сунце зађе, интензитет ветра се појача, а и Мартон је добро играо, па сам имао утисак да је први сет трајао као два тениска меча“, истакао је Ђоковић.
Ђоковићев ривал у трећем колу Ролан Гароса биће Шпанац Алехандро Давидович Фокина, вероватно у петак, ако због кише не буде неких померања.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
СПОРТ
Ђоковић нашао решење за мађарског Терминатора – мучење па онда рапсодија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала