- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је сила у баскету – четири победе за четвртфинале Светског првенства

© Фото: ФИБАСрбија - Словенија, баскет
Србија - Словенија, баскет - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
После победа над Мадагаскаром и Француском репрезентација Србије савладала је Немачку (21:14) и Бразил (21:16) чиме је као првопласирана у групи обезбедила четвртфинале.
Док су Орлови играли, са трибина се орило „Србија, Србија“.
Стојачић је био расположен за игру, сјајно је закуцавао, док се Немачка мучила у нападу и није успевала да долази до поена.
Убрзо су светски шампиони стигли до предности од 6:1, тако да се реално није постављало питање ко ће на крају изаћи као бољи.
Немци су успели да уведу меч у нешто неизвеснији ток после фаулова нашег тима, али ипак је квалитет изашао на видело. Стојачић и Мајсторовић су погодили двојке и ту више није било дилеме.
Могли су навијачи да уживају и у победи, али и у неким веома лепим потезима..
Иначе, Орлови су играли у новим дресовима у којима ће играти и кошаркаши на предстојећем Светском првенству које се игра на Филипинима, у Индонезији и Јапану.
У 20:50 српски баскеташи почели су дуел са Бразилом, али не најбоље. Бразилци су ухватили налет повели 6:3, али Мајсторовић и Стојачић вратили су Србију у игру.
Проблем су правили фаулови, Србија се рано нашла у бонусу, али Бранковић поново враћа нешто осетнију предност. Кош за победу пре истека врмена погодио је сјајни Стојачић.
У суботу 3. и недељу 4. јуна су елиминационе рунде и борбе за медаље.
Освајачи медаља на Светском првенству у Бечу ће изборити визе за олимпијски квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу 2024.
Србија - Словенија, баскет - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Баскеташи Србије стопостотни – порука „Нема предаје“ у Бечу на Светском првенству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала