- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Влада Србије донела одлуку да се школска година заврши раније

© Sputnik / Ивана АнтићШкола, ђаци, ученици
Школа, ђаци, ученици - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Влада Србије донела је одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у земљи.
Према одлуци, школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе.
„Наш образовни систем створен је са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свесне и одговорне појединце. У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу, наводи се у саопштењу владе и додаје да је зато и донета одлука да се школска година заврши 6. јуна“, наводи се у саопштењу.
За оне који желе да раде до 20. јуна, у том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности.
Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду задовољни својим успехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцене на лични захтев.
У саопштењу се додаје да ће Основна огледна школа „Владислав Рибникар“ остати школа која ће бити реконструисана. Током процеса реконструкције, биће изграђен меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност.

Није било вршњачког насиља према К. К.

Након обављеног ванредног инспекцијског надзора у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“, потврђена су сазнања Центра за социјални рад, Министарства просвете и Министарства за бригу о породици, да у овој школи није било вршњачког насиља у односу на малолетног К.К.
„Управо зато молимо све медије да се према овој информацији односе са дужном пажњом и да не објављују непроверене и непотврђене информације, јер се тиме наставља процес трауматизације деце и родитеља“, наглашава се у саопштењу.
„Захваљујемо родитељима, наставницима и свим запосленима у образовном систему на разумевању и подршци“, наводи се у саопштењу Владе Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала