- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Ако овако остане, неће бити потребно наредно поскупљење струје

CC0 / Unsplash / Далековод
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Кишињеву да, ако остану овакви услови, неће бити потребно наредно поскупљење струје које је договорено са ММФ.
„То вам сад кажем, пошто ми да будемо будале нећемо. То да неким другима стварамо прилику да могу да привлаче више инвеститора него ми због повољније цене енергената, не пада нам напамет“, истакао је Вучић.
Председник је нагласио да ће Србија повести рачуна да грађани буду задовољнији, као и инвеститори, и да је циљ да и даље имамо више од 60 плус одсто привучених страних директних инвестиција у региону, јер то ствара предност за Србију у односу на све друге на Балкану.
На питање новинара о чему су разговарали европски лидери на округлом столу посвећеном енергетици у Кишињеву, да ли се Европа већ припрема за наредну зиму, да ли је било речи о заједничким набавкама енергената по нижим ценама и да ли ће земље Западног Балкана моћи да рачунају на помоћ, Вучић је рекао да се причало о томе.
„Причало се о томе, али нисам сигуран да ће до тога доћи, тражили смо већу помоћ и подршку, а хоће ли је бити, верујем да хоће, Урсула (вон дер Лајен) је била отворена по том питању“, навео је Вучић.
Каже да има проблема у европском буџету, као и да Србија довољно пара и резерви, тако да грађани не морају да брину.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала