Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Тежак разговор са Макроном и Шолцом, поновио сам позиције Србије

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINПредседници Србије, Француске и Немачке, Александар Вучић, Емануел Макрон и Олаф Шолц, на састанку на маргинама Европске политичке заједнице у Молдавији
Председници Србије, Француске и Немачке, Александар Вучић, Емануел Макрон и Олаф Шолц, на састанку на маргинама Европске политичке заједнице у Молдавији - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић навео је да је имао тежак разговор са француским председником Емануелом Макроном и немачким канцеларом Олафом Шолцом о ескалацији насиља на КиМ.
"Тежак разговор са председником Емануелом Макроном и немачким канцеларом Олафом Шолцом о поновној ексалацији насиља на Косову и Метохији, као и о актуелној регионалној и глобалној ситуацији и европској будућности Србије", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Он је истакао неопходност улагања додатних заједничких напора у деескалацију ситуације и наставак разговора, као и кључну улогу Србије у очувању мира и настојањима да се сва отворена питања решавају путем дијалога, а не, како је навео, путем провокација и неодговорних једностраних потеза.
"Поновио сам позиције наше земље и у погледу најважнијих глобалних геополитичких дешавања и нагласио да Србија остаје доследан и поуздан партнер у очувању регионалног мира и стабилности, вођена превасходно националним и државним интересима", написао је председник Србије на друштвеним мрежама.
Вучић је имао трилатерални састанак са француским председником Макроном и немачким канцеларом Шолцом током Самита Европске политичке заједнице у Кишињеву.
Олаф Шолц и Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СРБИЈА
Макрон, Шолц и Борељ траже нове изборе на северу КиМ и формирање ЗСО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала