- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нове мере: Пре уласка у авион, сваки путник да стане на вагу

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаАвион на небу
Авион на небу - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Пратите нас
Национална авио-компанија Новог Зеланда тражи од путника да стану на вагу пре него што се укрцају на међународне летове, у оквиру спровођења месечног истраживања.
„Ер Нови Зеланд“ саопштио је да жели да измери 10.000 путника током месечне анкете да би пилоти могли боље да знају тежину и баланс својих авиона пре полетања, пренео је АП.
Компанија је обећала да нигде неће бити видљивог приказа тежине путника, као и да ће подаци о измереној тежини остати анонимни чак и за особље авио-компаније.
Мери се све што је у авиону - од терета до оброка и пртљага у пртљажнику, рекао је стручњак за побољшање контроле терета за авио-компанију, Алистер Џејмс.
Џејмс је рекао да је мерење тежине путника добровољно и да ће на тај начин помоћи безбедном и ефикасном превозу.
Авио-компанија је саопштила да је истраживање почело ове седмице и да ће трајати до 2. јула. Анкета се спроводи на захтев националног надзорника авио-компанија, Управе за цивилно ваздухопловство.
Према правилима која су донеле новозеландске власти, авио-компаније имају различите опције за процену тежине путника. Једна од опција је да се периодично спроводе анкете као што „Ер Нови Зеланд“ ради да би се утврдила просечна тежина путника.
Друга опција је прихватање стандардне тежине коју је одредила власт. Тренутно, прописана тежина за особе од 13 и више година износи 86 килограма, што укључује и ручни пртљаг.
Власти су последњи пут промениле просечну тежину путника 2004. године, повећавши је са 77 килограма на 86. Здравствена статистика показује да су Новозеланђани све тежи.
Према најновијој националној здравственој анкети, стопа гојазности одраслих је 34 одсто, у односу на 31 одсто годину дана раније.
Стопе гојазности код деце повећане су на 13 одсто у односу на 10 одсто годину дана раније.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала