- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пепов Сити апсолутно влада Енглеском – Грађани на корак од „триплете“

© AP Photo / Dave ThompsonМанчестер Сити
Манчестер Сити - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Фудбалери Манчестер ситија освојили су и други трофеј у сезони, ФА куп Енглеске, победом на Вемблију над Манчестер јунајтедом од 2:1 и после шампионске титуле потврдили доминацију у Енглеској.
Стрелац оба гола за „Грађане“ био је Иликај Гундоган у првом и 51, док је почасни погодак за „Црвене ђаволе“ дао Бруно Фернандес из пенала у 33. минуту.
Још утакмица није ни почела, а на семфару је стајало 1:0 за Сити. Прошло је тек 12 секунди од почетка меча, а лопта на неких 17 метара пала пред Гундогана који је идеалном параболом донео предност свом тиму.
Био је ово и најбржи погодак у историји финала ФА купа после којег је фудбалерима Јунајтеда требало добрих пола сата да се врате у меч. Успели су и то са беле тачке после играња руком Џека Грилиша у свом шеснаестерцу.
Није имао намеру везиста Ситија да захвати лопту у дуелу са Ван Бисаком, али га је она погодила и полемике нема - пенал. Сигуран егзекутор био је Бруно Фернандес у 31. минуту за 1:1.
Тај погодак стигао је у јеку доминације Ситија, који је више нападао током већег дела меча. Гвардиолин тим је могао до полувремена до вођства, али је Де Брујне замало био непрецизан у 39. минуту.
Офанзиву на старту другог дела Сити је крунисао у 51. минуту. После корнера, лопта се одбила до Гундогана који је још једним прецизним ударцем са леве стране други пут матирао Де Хеу, испоставило се касније за титулу у ФА купу.
Де Брујне је који минут касније могао да повећа предност, али опет није имао среће, док је на другој страни Рашфорд из добре позиције у 69. минуту шутирао тик поред стативе. Халанд је имао зицер у 71. који је сјајно одбранио Де Хеа, а затим је Гундогану поништен и трећи гол.
Пробао је Ерик Тен Хаг увођењем Гарнача да појача напад Јунајтеда, његов ривал се, можда и свесно, повукао и до краја сачувао предност. Тако је Манчестер сити после освајања првенства још једним пехаром потврдио доминацију у домаћим оквирима.
Сјајном тиму Пепа Гвардиоле сада преостаје још само финале Лиге шампиона са Интером (10. јуна) и јединствена прилика за триплу круну и улазак у ред највећих тимова у историји енглеског фудбала.
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала