- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови Београд без европске круне – Про Реко одбранио трон

© VK NOVI BEOGRAD/ MIODRAG TODOROVIЖПро Реко
Про Реко - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Ватерполисти италијанског Про Река одбранили су титулу шампиона Европе пошто су савладали екипу Новог Београда са 14:11 (4:1, 5:4, 4:4, 1:2) у финалу Лиге шампиона. Ово је рекордна 11. титула првака Европе за тим из Лигурије, а трећа узастопна која је освојена у Београду.
Гости су од старта кренули силовито и головима Де Фулвија и Белота стигли до 2:0. Страхиња Рашовић је смањио резултат, али је то био једини гол за Новобеограђане у првој четвртини коју је Заланки заокружио поготком за 4:1.
Друга деоница је почела поготком Гранадоса за 2:4, али је леворуки Заланки одмах вратио на три поготка предности вођство Про Река. Нови Београд је одиграо много боље у нападу у другој четвртини, па се преко Страхиње Рашовића приближио на два гола заостатка (7:5).
Међутим, све су домаћини покварили у последеих два минута када су Де Фулвио и Ивовић (са дистанце) погодили за великих 9:5 на полувремену.
Новобеограђани су на старту треће четвртине брзо смањили на 7:9, али је тај занос трајао кратко пошто је расположени Ди Фулвио трећим голом на мечу брзо вратио три поготка разлике Про Реку. Исти играч је „терорисао“ голмана Новог Београда Жоао Педра, а ни измена на голу није помогла.
Заланки је на три минута до краја погодио за 12:8, да би Гранадос својим петим поготком на мечу вратио Новобегорађане у игру. Ипак, до краја ове деонице Италијани су стигли до још једног поготка па су у последњу четвртину ушли са предношћу од 13:9.
Последња четвртина била је само пуко одрађивање посла за екипу Сандра Сукна... Сјајну су одбрану одиграли Италијани, одбили готово сваки покушај српског шампиона да им угрози предност од четири гола разлике и рутински привели меч крају.
Франческо Ди Фулвио и Георго Заланки постигли су по четири, а Александар Ивовић три гола за Про Реко. Kод Новог Београда Алваро Гранадос дао је пет , а Страхиња Рашовић три гола.
У мечу за треће место Барселонета је савладала Вуљагмени 14:13 после петераца.
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала