- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Шест представа у такмичарском програму „Виминацијум феста“

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Ванилица/Cropped photo / Археолошки локалитет Виминацијум
Археолошки локалитет Виминацијум - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Фестивал „Виминацијум фест - митови стари и нови“ биће отворен 19. јуна, а на њему ће наступити шест позоришних представа из Србије и региона у такмичарском делу.
Фестивал, који се традиционално одржава под ведрим небом у Археолошком парку Виминацијум у Костолцу, отвориће представа „Хасанагиница“, рађена у копродукцији бијељинског Градског позоришта Семберија и Народног позоришта Републике Српске.
Представа је рађена по драматизацији Љубомира Симовића, а у режији Душана Тузланчића.
Публика ће до 26. јуна моћи да види још пет представа у такмичарској конкуренцији – „Тесла-светлопис у времену“ Позоришта Театријум из Београда, „Ифигенију" (ЦЗК Колашин ЦЗК Бијело Поље, НВО Корифеј театар Колашин), „Било једном на Бријунима“ (Битеф театар), „Франчишек“ (Местно гледалишче Птуј из Словеније) и „Чаруга“ (ХНК Осијек, Хрватска).
У претећем програму Артиста Београд извешће представу „Сан о Милени“, о животу сликарке Милене Павловић Барили, док ће Тихомир Станић извести монодраму „На Дрини ћуприја“ по мотивима дела Ива Андрића.
Најбољи глумац освојиће статуету Златна фибула, а најбоља представа повељу „Виминацијум максимус“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала