- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Заплењене на стотине килограма кокаина у пакетима банана у БиХ и Грчкој

CC0 / Pixabay / Банане
Банане - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
У акцији Агенције за истраге и заштиту БиХ на подручју Широког Бријега пронађена су 124 килограма прашкасте материје која изгледом подсећа на опојну дрогу кокаин, саопштено је из СИПА.
Федерални медији пишу да су радници пронашли кокаин у пакетима банана у складишту једне компаније која се бави увозом и извозом воћа и поврћа, а претпоставља се да је пошиљка грешком испоручена тој фирми, преноси РТРС.
Полиција на северу Грчке запленила је десетине пакета кокаина који су били сакривени у контејнерима натовареним бананама које су допремљене из Латинске Америке, саопштиле су данас локалне власти.
Како се наводи, полиција је у луци Пиреј запленила два сумњива контејнера у којима је пронашла 100 пакета скривеног кокаина, тешких 161 килограм, преноси Ројтерс.
Вредност кокаина, који је дистрибуиран широм Грчке и других европских земаља, процењен је на око 3,2 милиона евра.
Пакети су пронађени у оквиру истраге коју је Грчка покренула прошлог месеца са властима Северне Македоније и америчком агенцијом за борбу против дроге, након заплене око 100 килограма кокаина, такође сакривеног у контејнерима за банане у складишту у Солуну.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала