- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Навијач погинуо после пада са трибине

© AFP 2023 / ALEJANDRO PAGNIРивер Плејт
Ривер Плејт - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Пабло Марсело Серано, навијач аргентинског Ривер Плејта, погинуо је у суботу увече, пошто је пао са трибина стадиона „Монументал“ у Буенос Ајресу, саопштио је тај фудбалски клуб.
Трагедија се догодила током утакмице између домаћег Ривер Плејта и клуба Дефенса и Хустисија, а главни судија утакмице Фернандо Рапалини је одмах по сазнању вести прекинуо меч у 27. минуту.
Преминули Серано је пао са врха трибине и остао мртав на лицу места, а после трагедије, стадион „Монументал“ је затворен до окончања истраге.

„Медицинска служба је одмах стигла на место инцидента, као и полиција и разне безбедносне агенције. Трибина Сивори Алта је била на 90 одсто попуњености капацитета. У тренутку пада није било интервенције трећих лица и потврђено је да није било насиља на трибинама или око ње. Изражавамо дубоко саучешће породици преминулог навијача“, наводи се у саопштењу Ривера.

Алберто Крешенти, директор Хитне помоћи Бунеос Ајреса је изјавио:
„Навијач је умро одмах од задобијених повреда. Пао је са отприлике 15 метара висине, нико га није гурнуо. Нико ништа није могао да уради“, потврдио је Крешенти.
Трибина је одмах затворена на 24 сата како би полиција могла да изврши увиђај и прикупи све релевантне доказе.
Главни судија утакмице Фернандо Рапалини изнео је своја запажања.
„У једном тренутку чуо сам повике са трибина да се заустави утакмица. Рекли су нам да је човек у озбиљном стању, али нико још није био потврдио смрт. Пет минута касније рекли су нам да је човек преминуо, а безбедносне структуре нас обавестиле да се меч прекида", рекао је арбитар за аргентинске медије.
Ривер Плејт је одмах прогласио дан жалости и све клупске акције свео на минимум.
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала