- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Гугл уводи промене у Џимејл које се можда неће свидети корисницима

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЛого компаније "Гугл"
Лого компаније Гугл - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Иако из Гугла тврде да је до ове промене дошло на захтев корисника, није сигурно како ће већина на њих реаговати.
Ако паралелно користите Гуглов сервис за електронску пошту, Џимејл и још неки и-мејл сервис, вероватно сте приметили да је претраживање код Гугла пуно брже и прецизније него код других сервиса.
Али, то ће се ускоро променити, а ако је судити по најавама из Гугла, питање је како ће на те промене реаговати корисници.
Наиме, из Гугла су најавили да ће променити начин на који функционише претраживач унутар Џимејла. Тако резултати више неће бити поређани хронолошки, од последњег примљеног и-мејла с кључном речи која се тражи, према оним старијима. Не, Гугл уводи „топ резултате“, односно на самом врху странице резултата претраживања биће и-мејлови за које Гугл мисли да их корисник жели видети, односно да их тражи.
Како су појаснили из ове компаније, анализираће и-мејлове који су стигли последњи у комбинацији с појмом који корисник тражи, као и „неким другим релевантни факторима“ како би дали најбољи резултат претраживања. Али питање је - најбољи за кога?, пише хрватски Дневник.
Остали резултати, кажу у Гуглу, појавиће се у доњем делу екрана, сложени хронолошки, онако како се то појављивало до сад.
У Гуглу тврде да је ова промена дошла од самих корисника који су желели „боље резултате претраживања“.
Како било, промене су неизбежне, па ће тако први у новим резултатима претраживања Инбокса моћи да уживају корисници који користе Џимејл путем мобилне апликације. Промене би требало да буду имплементиране широм света у наредне две недеље.
Оно што из Гугла нису рекли је да ли ће овакав начин презентовања резултата претраживања у Инбоксу бити видљив и на рачунарима и када.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала