- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Зашто се Толстој није преселио у Нови Сад | Моја Русија у Србији

© Sputnik / СпутњикВладимир Толстој са новинарком Спутњика Оливером Икодиновић
Владимир Толстој са новинарком Спутњика Оливером Икодиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
У новој епизоди „Моје Русије у Србији“ водимо вас у Нови Бечеј, у кућу у којој је живео унук великог руског писца Лава Толстоја.
Сазнаћете и колико данас има потомака славног писца, где живе и шта раде и како је настала тзв. Толстојева „српска грана” и каква је била њихова судбина. Како је изгледао њихов живот у Србији и када им је Стаљин дозволио повратак у Совјетски Савез.
Открићете и зашто је Лав Толстој планирао бег од куће и пресељење у Нови Сад.
Чућете причу о „бунару љубави“ месту где су се Лавов унук Владимир и његова супруга Олга заклели на вечну љубав и открити зашто то место и данас опседају туристи.
Толстојеви су племићка, грофовска породица и имају свој грб и знак лозе, као и прстен са грбом, па вам откривамо и у чијим је рукама данас тај прстен.
Сазнаћете и какав је однос потомака Лава Толстоја према Србији.
За „Моју Русију у Србији“ и „Спутњик“ о томе ексклузивно говоре Владимир Толстој, чукунунук славног писца и саветник руског председника, као и његова деца: Катарина, Иван и Андреј, а такође и новинарка Фјокла Толстој, ћерка чувеног лингвисте и академика Никите Толстоја.

О емисији „Моја Русија у Србији“

Новинарка Спутњика Оливера Икодиновић у емисији „Моја Русија у Србији“ води вас на вама позната, али и скривена места наше земље која су обележили знаменити Руси. Завирите са нама у различите кутке Србије и упознајте њихове везе са Русијом. Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Погледајте и како је Србин допринео победи Руса над Наполеоном:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала