Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Можемо да се договоримо да повећамо цензус на пет одсто

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић
Председник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поновио је да опозиција може да заборави на прелазну владу.
„Што се прелазних влада тиче, слободно могу да зауставе те маштарије. Прелазне владе неће бити док сам ја председник Републике, или док сам жив. Или може мој мандат да буде прекинут онако како је то јуче предложено испред Скупштине. Дакле, да поновим, прелазне владе неће бити. Неће је бити зато што то не би била влада Србије, већ би била влада интересних група, тајкуна и странаца. Ова влада би за шест месеци уништила Србију, седам или осам пута брже него ДОС што је то урадио. Ја исувише волим Србију, и можете само да маштате о прелазним владама“, рекао је Вучић.

Могу београдски избори, али ће онда бити и неки други

Коментаришући изјаву посланика Александра Јовановића да треба поставити захтев за одржавање избора у Београду, Вучић је рекао да да могу да се организују београдски избори, али да ће се онда организовати и неки други.
"Никакав проблем није, кад год хоће изборе добиће изборе, ако ми кажу да хоће изборе у Београду, имаће изборе у Београду, али ће да имају и неке друге изборе, а не само оне које они хоће. Да ли ће да буду само избори у Београду или ће да буду и покрајински и републички, па полако. Нисте ви једини учесник политичког живота у Србији. Све што хоћете ми ћемо да испунимо, али не баш увек у форми у којој баш ви хоћете", рекао је председник.
Вучић је рекао да може да опозицији учини и једну услугу, пошто су, како је рекао "увређени и повређени" спуштањем цензуса на три одсто - да заједно подигну цензус на пет одсто.
"Пошто су рекли да су увређени и повређени и да им је много тешко због смањења цензуса на три одсто, да сам тиме прекршио европске норме - ево да се договоримо, па сви заједно да повећамо цензус на пет одсто, можемо и за коалиције и на седам одсто да то буде прави европски модел, да они коначно буду задовољни и да идемо пред грађане Србије", рекао је Вучић.
Председник је додао да ће тако бити много мање неодговорних, оних који мисле да са три одсто и свом својом неозбиљношћу и неодговорношћу могу да управљају државом Србијом.

Мој посао је да чак и претње смрћу трпим

Говорећи о обешеној лутки са његовим ликом, која је ношена на протестима опозиције, Вучић каже да је његов посао да чак и претње смрћу трпи.
"Сит сам тих лажи да је то донео неко са стране. Имали су вешала свих ових година, сада су донели како неко заврши на вешалима. Мој посао је да такве свињарије, гадости трпим. Ја сам председник Републике, и мој посао је да чак и претње смрћу трпим. Не знам да ли се то гони екс официо, по службеној дужности или не. Што се мене тиче то раде сваки дан. Дневно има више од 200 претњи смрћу упућених мени. Када сте председник онда морате да научите да то трпите", казао је Вучић.
Вучић истиче да је видео много манипулација, и додаје да никада није људе звао лешинарима, већ политичаре.
Председник Србије Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СРБИЈА
Вучић: Примаћу грађане у Председништву како бих чуо њихове муке и проблеме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала