- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев „раскринкао“ Парижане: „Фаворизују Алкараса и Циципаса“

© AP Photo / Gregorio Borgia)Данил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев оптужио је руководство Ролан Гароса да фаворизују Карлоса Алкараса и Стефаноса Циципаса јер су им омогућили игру са тежим лоптицама. Медведев је шокантно испао у првом колу гренд слема од анонимног Бразилца Тијага Сејбота.
Руски тенисер је признао да се мучио и са неочекивано снажним ветром у Паризу, а верује и да „тешке“ лоптице одговарају оним добрим тенисерима који их ударају из зглоба.
Медведев је означио Шпанца Алкараса и Грка Циципаса као играче којима прија промена лоптица. Московљанин тврди да обојица имају предност у старту у односу на противнике.
„С ветром је било много тешко. Али оно што је чудно, а овде сам шест дана, је што од првог дана дува у истом правцу, по средини терена. Не сећам се да је тако било претходних година. Тако је, како је. Није било лако, али то је део игре“, оценио је Медведев.
Потом се Данил осврнуо на „тешке“ лоптице.

„Са тешким лоптицама није лако прилагодити се јаком ветру. Мислим да играчи који играју тенис из зглоба, као мој противник, као Карлос Алкарас или Стефанос Циципас, имају већу предност са овим лоптицама, јер лако стварају снагу коју ја немам у ударцу. То се видело и на мом мечу. Мој ривал је контролисао готово све поене, а ја се мучио“, објаснио је Рус.

Медведев је признао да већ размишља о Вимблдону где ће наступити први пут од 2021. године, пошто је Русима и Белорусима било забрањено учешће прошле године због ситуације у Украјини.
Светски број два није сигуран на какав ће пријем наићи у престоници Енглеске, поједини спортисти из Русије и Белорусије недавно су извиждани на спортским борилиштима.
Белорускиња Арина Сабаленка одбила је да одговара на питање украјинског новинара на почетку Ролан Гароса, али Медведев спушта тензију.
„Не можемо да контролишемо мишљење навијача. Ако људи одлуче да буду жестоки према нама, тако је, како је. Ако буду добри према нама, супер. Није на нама да се тиме бавимо, јер не можемо да утичемо", закључио је Данил Медведев.
Новак Ђоковић, Пари Сен Жермен - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Тениски краљ на Парку принчева – Саркози, Келаифи и Мбапе поздравили Новака /фото/
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала