- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

На само сат времена вожње од Београда крије се „српска Кападокија“

CC0 / Unsplash/ian dooley / Балони
Балони - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
На само сат времена вожње од Београда почела је фасцинантна авантура – у Војводини ниче права туристичка атракција која би ускоро требало да постане позната као „српска Кападокија“.
Замислите само да се налазите у великом шареном балону, да са висине од 70 метара посматрате магичне пределе наше лепе Србије, док се сунце полако повлачи иза хоризонта, а предео испод вас мења боје. Да би људи доживели ове незаборавне тренутке неће им бити потребно да посете чувену Кападокију, јер ће их све ово чекати на Крчединској ади.
Општина Инђија одлучила је да развије туризам у не тако посећеној области – Крчединској ади, па је на маленом речном острву организовала летење балонима, које ће трајати од 3. јуна до краја лета.
Лет балонима на топао ваздух трајаће десет минута и коштаће скоро 6.000 динара по особи, а балони ће изнад Крчединске аде левитирати на око 60 до 70 метара, пише „Сити магазин“.
Летови ће се одвијати викендом од 19 часова, уторком и средом. Одлучено је да летови буду у вечерњим сатима јер је тада ветар најповољнији за те прилике.
Поред тога, биће организован превоз катамараном и бродом од пристана до Крчединске аде, који ће трајати око 25 минута и цена карте ће бити 500 динара по особи.
Пројекат „српска Кападокија“ је реализован у сарадњи са туристичким организацијама и агенцијама из Турске.
Крчединска ада је већ сада веома атрактивна туристичка тачка Војводине, а увођењем понуде летења балоном на њој, могла би да буде једна од највећих туристичких дестинација у Србији и шире.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала