- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић проследио писмо ухапшеног „краља криптовалута“ тужилаштву: Каква је улога Спајића?

© Фото : Twitter/Isabel Hunter/PrintscreenПривођење До Квона, осумњиченог за криптопревару тешку десетине милијарди долара, у црногорски суд
Привођење До Квона, осумњиченог за криптопревару тешку десетине милијарди долара, у црногорски суд - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Кабинет црногорског премијера Дритана Абазовића потврдио је да добијено писмо ухапшеног јужнокорејског држављанина До Квона у којем се спомиње лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић и додаје да ће оно бити прослеђено Тужилаштво.
„Поводом најновијих медијских написа и због великог интересовања јавности, Кабинет председника Владе обавештава да је писмо које је упућено од стране држављанина Јужне Кореје, а против којег се води кривични поступак у Црној Гори и у другим државама, достављено Кабинету председника и да је председник владе упознат са његовим садржајем. Ценећи наводе из писма, а након разговора са министром правде на којег је такође писмо адресирано, исто ће бити прослеђено на даље поступање надлежном тужилаштву“, наводи се у саопштењу из Абазовићевог кабинета достављеном медијима.
Према писању дела подгоричких медија ухапшени краљ криптовалута До Квон тврди да има доказе, уговоре и уплатнице о финансијским трансакцијама са Милојком Спајићем и да га је финансијски помагао.
Поједини црногорски медији тврде да је До Квон финансирао предизборне кампање Спајићевог покрета.
Спајић, који је био министар финансија у црногорској влади премијера Здравка Кривокапића, саопштио је јуче да је он допринео хапшењу До Квона, што је МУП демантовао.
Лидер Покрета за промене Небојша Медојевић је на данашњој конференцији за новинаре оптужио Спајића да је умешан у организовани криминал, да се дружио са ухапшеним краљем криптовалута и да је са њим имао заједничке милионске комбинације.
До Квон је писмо о познанству са Спајићем упутио Специјалном државном тужилаштву, премијеру Абазовићу и министру правде Марку Ковачу.
Црногорска полиција је До Квона ухапсила крајем марта ове године на подгоричком аеродрому и у суди му се са фалсификовање докумената.
Спајић с друге стране тврди да је реч о подметачинама с циљем да се умањи успех његовог Покрета Европа сад на предстојећим ванредним парламентарним изборима у Црној Гори, пренео је Танјуг.
Он наводи да је До Квон „преварант који је преварио милионе људи“, укључујући његове пријатеље и компанију у којој је радио, када су још ране 2018. инвестирали у овај пројекат, због чега су, истакао је, имали и посебну сатисфакцију да га пријаве „чим смо сазнали да се крије у Црној Гори, а да га приватни авион чека да иде у Дубаи“.
Иначе, Спајић је био кандидат за председника Црне Горе, али је Државна изборна комисија оспорила његову кандидатуру због спорног држављанства, па је уместо њега ПЕС кандидовао Јакова Милатовића, који је у другом кругу победио Мила Ђукановића.
До Квон је ухапшен у Црној Гори са фалсификованим документима, а по потерници Јужне Кореје због сумње да је починио превару са криптовалутама вредну на милијарде долара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала