- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Афрички лидери позивају на мир у Украјини

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаУништене вишеспратнице у Артјомовску (Бахмуту)
Уништене вишеспратнице у Артјомовску (Бахмуту) - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Лидери афричких земаља који промовишу мировну иницијативу договорили су се да са руским председником Владимиром Путином и украјинским лидером Владимиром Зеленским раде на прекиду ватре и миру у Украјини, саопштио је кабинет председника Јужноафричке Републике.
Како се наводи у саопштењу, јужноафрички председник Сирил Рамафоса састао се са председником Коморских Острва, актуелним председником Афричке уније Азалијем Асуманијем, председником Египта Адбелом Фатахом ел Сисијем, председником Сенегала Макијем Салом, председником Уганде Јоверијем Мусевенијем и председником Замбије Хакаиндеом Хичилемом.
„Лидери су се сложили да ће се сарађивати и са председником Путином и председником Зеленским о елементима за прекид ватре и трајни мир у региону“, наводи се у саопштењу канцеларије.
Како се наводи, шефови афричких земаља су својим министрима спољних послова дали инструкције да финализују елементе мапе пута за решење у Украјини.
Раније је генерални директор јужноафричког Министарства спољних послова Зејн Дангор изјавио да ће јужноафрички председник Сирил Рамафоса и лидери још пет афричких земаља посетити Москву и Кијев почетком јуна у оквиру мировне иницијативе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала