Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић најавила повлачење предлога закона о јавним предузећима

© Sputnik / Лола ЂорђевићПремијерка Србије Ана Брнабић
Премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Премијер Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће Влада Србије, на молбу председника Александра Вучића, повући из скупштинске процедуре предлог закона о управљању јавним предузећима.
Она је оценила да постоји много дезинформација и неистина о том предлогу закона.
„Нема говора о продаји предузећа у државном власништву, о продаји „Србијашума“, „Србијавода“, националних паркова. Никад нам то није била намера. То је директна неистина коју је пласирала опозиција, претпостављам у намери да створи додатну конфузију“, рекла је Брнабићева за Прву телевизију.
Најавила је да ће влада у четвртак одржати седницу на којој ће усвојити одлуку и „замолити“ скупштину да јој врати предлог закона.
„Повући ћемо закон да бисмо додатно комуницирали са грађанима, невладиним организацијама, струковним организацијама. Поново ћемо организовати јавне консултације“, рекла је она.
Додала је да „и даље“ мисли да је предлог тог закона „јако добар“ јер ће по њеним речима, побољшати управљање свим предузећима чији је већински власник држава.
„Циљ овог закона је боље чување националних и стратешких интереса кроз професионализацију управљања јавним предузећима“, рекла је Брнабићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала