- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Акција "Тражимо загађивача и заштитнике животне средине" | Енергија Спутњика

Енергија Спутњика
Енергија Спутњика - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Већ четири деценије у Србији се додељује еколошко признање Зелени и Црни лист за највеће заштитнике, односно, загађиваче животне средине.
Акцију Тражимо загађивача и заштитнике животне средине, коју су покренули Еколошки магазин „Чекајући ветар“ и Друштво за чистоћу ваздуха током последњих 14 година партнерски воде Радио Београд 2 и Покрет горана Војводине.
У овогодишњој акцији је учествовао и велики новинарски жири, састављен од новинара еколошких рубрика штампаних, електронских и интернет медија.
У Еколошком центру „Радуловачки“ у Сремским Карловцима на Светски дан заштите животне средине јуче су додељена признања Зелени и Црни лист.
И ове, као и претходних година они који су заслужили црно признање нису дошли да преузму диплому – опомену. Зелени добитници су с поносом причали о томе шта, у оквиру својих тежњи у борби за заштиту, пре свега, своје животне средине раде и шта планирају за убудуће.
Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе емитује се дуже од 40 година, сваке недеље. Несумњив је значај овог радио магазина у ширењу еколошке свести. Поред информативног, магазин „Чекајући ветар“ има и едукативни карактер. У протеклим деценијама учврстио је сарадњу са бројним институцијама и друштвеним организацијама, истакнутим појединцима...
Иницијатор, дугогодишњи аутор и уредник емисије “Чекајући ветар” новинар и публициста Љубомир Вујисић био је међу правим пионирима у еколошком покрету Србије. Осмислио је и покренуо многобројне акције, заслужан је за изградњу и обнову више чесама у Београду...
Његовим стопама наставља аутор и водитељ емисије „Чекајући ветар“, Александра Вукићевић, која је данас гост емисије „Енергија Спутњика“, коју води Јелица Путниковић.

О емисији „Енергија Спутњика“

Енергија Спутњика“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Јелица Путниковић, стручњак за енергетику.
Теме су махом везане за енергетику и економију, локалног и глобалног карактера, а гости су стручњаци у својим пољима. Емитује се сваког уторка у 21.00.
Енергија Спутњика, 6.6.2023.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала