Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ескобар: Курти има два дана да одговори на наше захтеве

© Sputnik / Лола ЂорђевићГабријел Ескобар
Габријел Ескобар - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има два дана да одговори на захтеве ЕУ и САД.
Он је новинарима у Приштини рекао да ће он и специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак у петак обавестити јавност да ли има напретка или не, преноси Репортери.
Како је рекао, Курти је дужан и да се до петка изјасни о питању избора на северу, као и да Охрид нема план Б и да споразум мора да се примени.
Према речима Ескобара, уколико Курти не прихвати три услова, онда је јасно да не жели сарадњу са САД и ЕУ и да то не може да прође без последица, преноси Кљан Косова.
Он је додао да су САД, Европска унија и сви међународни партнери заједно у захтевима за смиривање и нормализацију ситуације и да ће, уколико се то не деси, последице по Приштину бити дуготрајне и појаснио да те последице неће бити усмерене на становнике тзв. Косова.
Ескобар и Лајчак од понедељка увече се налазе у Приштини где су разговарали са Куртијем, председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, представницима три највеће опозиционе странке и Српском листом.

Курти има нацрт ЗСО, али га крије

Специјални изасланик Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има нацрт статута ЗСО, али да га крије, преноси Репортери.
Он је новинарима у Приштини рекао да нацрт статута треба одмах да представи Влада, као и да САД и ЕУ очекују да ће се то ускоро догодити, преноси Кљан Косова.
Према његовим речима, уколико се Београд и Приштина не придржавају Бриселског споразума, то значи да oдбацују ЕУ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала