Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак и Ескобар разговарали са представницима Српске листе

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредставници Срба са Косова и Метохије
Представници Срба са Косова и Метохије  - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је данас да је заједно са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром разговарао са представницима Српске листе, и да је истакао потребу да косовски Срби учествују на новим изборима на северу покрајине.
„Ниједно политичко решење за деескалацију тензија на северу Косова не може се постићи без становништва којег се то тиче. Са представницима Српске листе и цивилног друштва, истакли смо потребу да косовски Срби учествују на новим изборима“, написао је он на свом налогу на Твитеру.
У саопштењу Српске листе поводом тог састанка наведено је да се разговарало о новонасталој кризи на северу Косова и Метохије.
„Представници Српске листе, председник Горан Ракић и потпредседници Драгиша Миловић и Игор Симић имали су данас састанак са специјалним представницима за дијалог Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром а након новонастале кризе на северу Косова и Метохије на коме су поновили легитимне захтеве српског народа који данима мирно протестује на северу Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу Српске листе, пренео је Танјуг.
Раније данас Лајчак и Ескобар су разговарали са председницом тзв. Косова Вјосом Османи, као и са опозиционим странкама косовских Албанаца.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала