- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мајкрософт кажњен са 18,67 милиона евра, прикупљао информације од деце

CC0 / Pixabay / Дете за рачунаром
Дете за рачунаром - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Компанија Мајкрософт мораће да плати казну од 18,67 милиона евра америчкој Савезној трговинској комисији (ФТЦ) због нелегалног прикупљања личних информација од деце без сагласности њихових родитеља.
У саопштењу ФТЦ наведено је да је Мајкрософт прекршио амерички Закон о заштити приватности деце онлајн (ЦОППА), пошто је без знања родитеља прикупљао информације од деце која су се пријавила у његов Иксбокс (XbOx) систем за видео игрице, преноси Ројтерс.
„ФТЦ је предложио мере уз помоћ којих ће родитељи лакше заштитити приватност своје деце на платформи XbOx“, навео је директор Канцеларије за заштиту потрошача компаније ФТЦ, Семјуел Левин.
Према његовим речима, ове мере јасно стављају до знања да биометријски подаци деце, информације о њиховом здравственом стању или њихови аватари - ликови у виртуелној стварности - нису изузети од закона ЦОППА.
Закон ЦОППА обавезује пружаоце онлајн услуга и сајтове који се оријентишу на децу млађу од 13 година да обавесте њихове родитеље о томе какве личне информације прикупљају и да добију сагласност родитеља пре него што почну да скупљају и користе личне податке деце.
Портпарол Мајкрософта је саопштио да ће се та компанија повиновати захтевима ФТЦ-а и унапредити заштиту података деце.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
ДРУШТВО
Маск најавио тужбу против Мајкрософта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала