- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва упутила протест Бриселу: Диверзанти користили белгијско оружје у Белгородској области

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда МИП Русије
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Амбасадор Белгије у Москви Марк Михелсон позван је у Министарство спољних послова Русије због оружја белгијске производње које су користили диверзанти приликом недавног напада у Белгородској области.

„Михелсону је изражен одлучан протест, јер је откривено да су диверзантске групе које су извеле терористичке нападе на територији руске Белгородске области 22. маја користиле оружје белгијске производње“, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

Руска страна позива Брисел да не затвара очи на све више доказа да кијевски режим подржава терористе. Такође, из Москве подсећају да су мете терориста цивили и објекти цивилне инфраструктуре у Русији.
Подсећамо, украјинска диверзантска извиђачка група је 22. маја упала на територију Грајворонског округа Белгородске области у Русији, након чега је у области уведен режим противтерористичке операције. Ликвидирано је преко 70 терориста. Према информацијама локалних власти, услед деловања украјинских диверзаната рањено је 13 људи, док је један цивил погинуо.
Уметничка визија руског сателита Канопус Б у Земљиној орбити - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
РУСИЈА
Амерички сателит снимао Белгородску област уочи напада украјинских диверзаната
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала