- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После Јокића – распад система

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Све је до плеј-офа ствари у Финиксу су изгледале идилично, а онда су се појавили Денвер и Никола Јокић и после рутинског тријумфа у серији (4:2) послали Сансе буквално на фабричка подешавања.
Најпре је цех платио тренер Монти Вилијамс који је смењен. Уместо њега ангажован је Френк Фогел, али је јасно да ће и скупоцени играчки кадар тима из Аризоне претрпети значајне измене током лета.
Центар Диандре Ајтон могао би да буде трејдован међу првима, док би искусни Крис Пол заржао место у тиму, према тврдњама НБА инсајдера Тима Мекмена.
Иако су Ајтон и тренер Вилијамс имали несугласице, одлазак бившег шефа стручног штаба неће бити једина велика промена у редовима Санса овог лета, сматра извор.

„Било је сукоба између Ајтона и Монтија Вилијамса. Да ли сам сигуран да одлазак Вилијамса значи и останак Ајтона у Финиксу? Не. Поприлично сам сигуран да ће Диандре Ајтон бити трејдован овог лета“, рекао је Мекмен.

Потенцијалан разлаз на релацији Ајтон - Финикс Санси већ неко време се кува.
Високи кошаркаш је прошле године прихватио понуду Индијане, али је Финикс изједначио понуду и задржао га. Сада, када Санси морају да ослободе места у ростеру после довођења Кевина Дурента током минуле сезоне, можда је право време за растанак.
Крис Пол, с друге стране, и даље се високо котира у табору Санса, иако је доспео у одређене године и део серије са Денвером пропустио због повреде.
„Санси тек морају да донесу одлуку о Крису Полу. Мислим да ће он и следеће сезоне носити дрес Финикса, али у клубу морају да размотре какав им је потенцијал. Пол је, очигледно, добар играч, али у 38. години живота и ако могу да га трејдују за неколико квалитетних играча, мислим да би у Финиксу озбиљно размотрили ту опцију “, закључио је Мекмен.
У сваком случају, у Финиксу ништа није као што је било, а све то је заслуга и доминантног Србина.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик Спорта
Вил Клајбурн, Ефес - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Жељков кум сломио таблу, судије избацивале из хале – Ефес до брејка тројком за инфаркт /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала