- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Париз: Демонстранти против пензионе реформе на кратко заузели управну зграду ОИ /видео/

© Фото : Снимак са екрана/ Twitter/ Luc AuffretДемонстранти против пензионе реформе на кратко заузели управну зграду ОИ у Паризу
Демонстранти против пензионе реформе на кратко заузели управну зграду ОИ у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Чланови синдиката ЦГТ на кратко су данас заузели седиште Париских летњих олимпијских игара.
Данас, на 14. протесту против одлуке владе да подигне старосну границу за одлазак у пензију са 62 на 64 године, телевизија БФМ пренела је видео снимке на којима се виде демонстранти који улазе у зграду управе Летњих олимпијских игара у париском предграђу Обервилије, преноси Ројтерс.
„Неколико десетина чланова синдиката ЦГТ ушло је на неколико минута у управну зграду ОИ како би поставили транспаренте против пензионе реформе. Није било насиља ни штете“, изјавио је портпарол Париских летњих олимпијских игара.
Лидери синдиката окупили су се испред Народне скупштине у Паризу уочи протестних маршева широм земље у последњем покушају да изврше притисак на законодавце да укину закон који је већ усвојен.
Одлука председника Емануела Макрона да спроведе реформу активирањем посебних уставних овлашћења изазвала је гневне протесте овог пролећа.
„Протести трају већ шест месеци, то је без преседана. Постоји много беса, али и умора“, рекла је за БФМ ТВ Софи Бине, нови лидер синдиката ЦГТ и додала да штрајкачи осећају последице, пре свега смањења плата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала