- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан мајсторски у мајсторици – заказан вечити дерби у финалу АБА лиге

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићЏејмс Нанели
Џејмс Нанели - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
За титулу АБА лиге бориће се Партизан и Црвена звезда! Црно-бели су надиграли Цедевита Олимпију у мајсторици полуфуфинала са 90:71 и тако је сада јасно да ће два београдска клуба одлучивати о звању шампиона.
Најефикаснији у победи Партизана били су Зек Ледеј са 17, Џејмс Нанели 12, те Данило Анђушић и Ален Смаилагић са по 11 поена. Јам Мадар је био одличан, пре свега у одбрани.
Партизан је боље стартовао меч, али је Цедевита успела да пружи отпор средином друге деонице. Међутим, Парни ваљак је стиснуо папучицу од гаса на време и стекао је 11 поена предности пред одлазак на полувреме.
Зек Ледеј предводио је црно-беле поентерски у првом полувремену, одличан је био и Ален Смаилагић, као и Јам Мадар, тако да је Жељко Обрадовић добио доста доприноса од млађих играча.
Утакмици је присуствовало око 15.000 навијача (међу њима и Богдан Богдановић, Александар Павловић и фудбалер Александар Митровић), а црно-бели су показали мало бољу дефанзиву која му је на половини утакмице давала двоцифрену предност.
Партизан је и у наставку играо са много интензитета, почеле су да севају контре и лака закуцавања, Мадар је заиста био одличан у одбрани, а то је све црно-белима донело предност од 16 поена, док су навијачи давали додатни подстрек са трибина.
Пробала је Олимпија да се врати у меч, дао је Драгић две тројке, али Партизан је имао одговор на све и рутински се пласирао у финале. На крају се може рећи да је Партизан убедљиво добио ову мајсторицу.
А, тамо га чека Црвена звезда. Биће то прави изазов за обе екипе.
Партизан ће имати предност домаћег терена у финалној серији против црвено-белих, а најављено је да финална серија стартује 12. јуна, а да ће се друга утакмица играти 14. јуна.
- Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Денвер - Лејкерси, Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Јокићев хејтер променио плочу – „Никола највештији у историји“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала