- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нафтни гигант затвара пумпе у три европске државе

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаНафтна компанија Шел
Нафтна компанија Шел - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Нафтни гигант „Шел“ саопштио је да се повлачи из малопродаје енергената у три европске државе због слабе зараде.
Мултинационална нафтна компанија, основана у Уједињеном Краљевству и са седиштем у Холандији, прецизирала је да се повлачи из малопродаје у Великој Британији, Немачкој и Холандији, преноси Ројтерс.
Извршни директор Ваел Саван, недуго након преузимања кормила компаније, покренуо је у јануару стратешку анализу малопродајног пословања у Европи наводећи као разлог „тешке тржишне услове“.
„Та анализа је сада завршена, а резултат је наш план повлачења из тих послова. Процес продаје већ је у току. Намера нам је да постигнемо договор са потенцијалним купцем током наредних месеци“, пише у саопштењу „Шела“.
Велепродајни послови продаје енергената компанијама и снабдевање малих и средњих компанија под брендом „Шел енерџи“ односно малопродаја енергената за домаћинства на локацијама изван Европе неће бити део потенцијалне продаје.
Ројтерс је прошлог месеца саопштио да су интерес за преузимање „Шеловог“ малопродајног пословања у Великој Британији показала три највећа британска добављача електричне енергије.
„Шел“ је иначе 2012. године био највеће предузеће у свету по оствареним приходима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала