- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ако све опет буде како не треба – Јокић има кеца у неочекиваном рукаву /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала
Никола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Никола Јокић пред трећу утакмицу финалне серије НБА лиге против Мајамија има огроман задатак пред собом, а можда је све најавио и начином припреме за други меч који је његова екипа Денвера изгубила на свом терену.
Јокић је урадио све што је до њега, убацио је 41 поен са 16 убачених шутева, имао је 11 скокова и четири асистенције.
Делује да је број успешних додавања за саиграче мали у односу Јокићеве стандарде, али је јасно да није могао више, због начина игре ривала.
Како је констатовао тренер Голден Стејта Стив Кер, Мајами је својом одбраном учинио да Јокић буде само поентер, одсецајући његове саиграче са линија додавања чиме је игра Денвера била практично онемогућена.
У таквим околностима Јокић није могао више да допринесе игри остатка тима, а ако се то деси и у трећој утакмици можда ће му бити потребна и још једна шутерска рука.
Намеру да буде опасан на све могуће начине по ривала Јокић је показао на загревању пред другу утакмицу, шутирајући левом руком.
Није изненађење да Јокић често "измишља" начине за шутирање и постизање поена, а уколико његови саиграчи у трећем мечу, који је на програму у ноћи између среде и четвртка, не успеју да се довољно добро крећу на терену како би добијали додавања од српског центра, њему ће заиста бити неопходна и лева рука за шутирање да би сам довео свој тим до победе.
Подсетимо, Денвер је у првој утакмици остварио победу, Јокић је имао 27 поена уз 14 асистенција, али је Мајами у наредном дуелу дошао до изједначења у серији спречавајући Јокића да разиграва саиграче.
Уколико се то опет догоди, Денвер би могао да се нађе у великом проблему.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик Спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала